Descopera cea mai mare provocare din primul an de viata al bebelusului tau: MERSUL

Primul an de viata este o perioada plina de momente care se intampla pentru prima oara: prima alaptare, primul scutec, prima baita, prima portie de mancare solida, prima plimbare cu caruciorul. Cel mai asteptat moment, atat pentru parinti cat si pentru micutul tau, este primul pas al bebelusului!

Mocasini din piele naturala model Rechin Soxo

Cum se dezvolta mersul

In primele saptamani, copilul isi misca picioarele si impinge cu putere in podea, daca e tinut in pozitie verticala, dand senzatia ca e nerabdator sa mearga. Gestul este insa unul reflex, care va disparea in urmatoarele doua luni. Piciorusele micutului nu sunt nici pe departe suficient de puternice la aceasta varsta sa ii sustina greutatea.

La 10 saptamani copilul reuseste sa se intoarca dintr-o parte pe spate, iar la 11 saptamani se intoarce deja de pe burta pe spate. Dupa varsta de cinci luni copilul incepe sa descopere mersul de-a busilea. Mai intai invata sa se balanseze pe maini si genunchi, dupa care incepe sa se miste impingand cu genunchii, intarindu-si in acelasi timp musculatura. In urmatoarele luni, asta va fi activitatea lui preferata.

Mocasini din piele naturala model Robotel Soxo

In jurul varstei de opt luni, copilul va incepe sa se ridice singur in picioare, ajutandu-se de marginea patutului sau de orice obiect are la dispozitie si il poate sustine (de exemplu mobila). Pe masura ce se perfectioneaza, incepe sa capete curaj si sa faca cativa pasi, tinandu-se in continuare de mobila, si reuseste chiar sa stea in picioare fara sustinere pentru cateva secunde. De aici pana la primii pasi nu mai e mult.

La varsta de 9-10 luni micutul invata sa isi flexeze genunchii si sa se aseze dupa ce a stat in picioare, miscare care este mai greu de realizat decat va inchipuiti.

La 11 luni copilul probabil e deja expert in statul in picioare. Poate nu are curaj sa faca inca primii pasi, dar, la fel de bine, poate sa mearga deja tinut de manuta.

Cizme bleumarin bebelusi Planete Funny Kids

La 13 luni trei sferturi din copii stiu deja sa mearga singuri, desi sunt inca nesiguri. Totusi, daca copilul tau nu a facut inca pasul acesta, nu e inca momentul sa te ingrijorezi pana la varsta de 16-17 luni. Unii copii asteapta mai mult.

Dupa ce au facut primii pasi spre independenta, copiii incep sa isi perfectioneze mobilitatea.

La 14 luni copilul poate sta singur in picioare, se poate aseza si ridica din nou si poate chiar incerca sa mearga cu spatele.

La 15 luni copilul merge de obicei destul de bine si se distreaza impingand si tragand jucarii dupa el.

In jurul varstei de 16 luni copilul incepe sa fie interesat de scari, desi cel mai probabil nu va reusi sa le urce sau sa le coboare in urmatoarele cateva luni.

La 18 luni, majoritatea copiilor sunt deja aproape experti in arta mersului. Multi urca deja scarile si se distreaza cocotandu-se pe orice piesa de mobilier le e la indemana.

Sosete flausate antiderapante cu zornaitoare Vaporas, marime 16-18 Soxo

Cum sa-ti incurajezi copilul sa faca primii pasi

Pe masura ce bebelusul invata sa stea sa in picioare, el poate avea nevoie de ajutor pentru a reusi sa ajunga din nou jos. Daca bebelusul incepe si plange dupa tine,dupa ce a reusit sa se ridice nu il lua si il aseza in fund jos. Arata-i cum sa-si indoaie genunchii, astfel el poate sta jos, fara sa se rostogoleasca sau sa cada si sa se loveasca.

Poti incuraja copilul sa mearga in picioare sau de genunchi pana ajunge la mamica sau taticul lui.Sau il poti tine de manute, usor in timp ce se indreapta spre tine. El se va bucura, de asemenea, daca va putea sa-si traga singur camionul de jucarii sau daca va putea sa ajunga la jucaria preferata pe propiile picioare.

Poti, de asemenea, sa renunti la incaltamninte si sa-l lasi sa se plimbe cat mai mult posibil descult. Mersul descult ajuta la imbunatatirea echilibrului si coordonarii si astfel copilul tau va invata sa mearga corect.

Ca intotdeauna, asigura-te ca bebelusul tau se afla intr-un mediu adecvat, in conditii de siguranta in care sa-si perfectioneze abilitatile sale noi. Niciodata nu lasa copilul nesupravegheat.

Sosete flausate antiderapante cu zornaitoare Luna, marime 19-21 Soxo

Odata cu primii pasi facuti, incepe si marea aventura a bebelusilor si a parintilor care alearga dupa ei. Fiti pregatiti sa-i vedeti cocotati pe mobila, urcand si coborand trepte sau chiar dansand. In jurul varstei de 25-26 de luni, ei ajung sa stapaneasca si tehnica sariturilor, iar cand implinesc trei ani, sunt deja maestri in toate miscarile corporale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Need Help? Chat with us