Bebe plange din cauza colicilor? Iti e teama ca nu il poti ajuta? Descopera 3 secrete pentru ameliorarea crampelor si bucurati-va fara griji de timpul petrecut impreuna.
CE SUNT COLICILE?
Colicile apar dupa primele doua saptamani de viata ale copilului si se pot manifesta pana la trei, maxim patru luni de viata. Crizele se manifestă diferit de la un bebeluş la altul şi sunt şi situaţii când manifestările sunt aproape insesizabile (mămicile spun că bebeluşul lor nu a avut vreodată colici).
O cauză a spasmelor este aceea că aparatul digestiv al bebeluşului se obişnuieşte cu noua alimentaţie, însă starea emoţională a nou-născutului influenţează aceste manifestări. Colicile nu indică o problemă de sănătate dar sunt deranjante pentru bebeluş. De multe ori plânsul este cel care declanşează apariţia durerilor abdominale fiindcă bebeluşul nu ştie să îşi controleze emoţiile la o vârstă fragedă.
Pentru a te asigura că plânsul bebeluşului este doar datorat crizelor de colici şi nu altor probleme de sănătate, cel mai sigur este un control medical care să confirme acest lucru. Atunci când apar însă vărsături, diaree, febră, erupţii cutanate sau probleme de respiraţie, scaun cu mucus sau sânge, simptomele pot indica intoleranţa la gluten, lapte sau fructoză, motiv pentru care controlul medical de urgenţă este obligatoriu.
SIMPTOME
Principalele simptome sunt:
-plans excesiv
-stomacul poate fi tare si bombat
-gaze in exces
-pumnisori inclestati
-grimase, incruntaturi
-fata rosie.
3 SECRETE utile in ameliorarea/prevenirea colicilor:
1) alinarea plansului si durerii prin masaje blande pe burtica sau pe spate, comprese cu apa calduta.
2) alimentatie corecta a bebelusului:
-alege biberonul potrivit, daca inspira prea mult aer cand mananca, bebelusul se poate confrunta cu gaze intestinale. Alege-i un biberon cu sistem intern de ventilatie.
-hraneste-l des si in cantitati mici
-incurajeaza-l sa ragaie dupa fiecare masa
3) alimentatie corecta a mamei: daca alaptezi, evita alimente precum: fasole, varza, ceapa, usturoi, nuci, mere, prune, iaurt, branza, lapte, alimente picante, ciocolata, cafea, ceai negru si alcool.
Atunci cand il hranesti, este important ca bebelusul sa stea in pozitie verticala, astfel incat alimentele sa ajunga mai repede in stomac.
Recomandam cu incredere biberoanele anticolici ergonomice S de la Difrax ce simuleaza pozitia naturala de hranire a bebelusului, prevenind colicii. Supapa de la baza biberonului previne formarea de vacuum in timpul hranirii. Un flux constant de aer este asigurat de aceasta supapa. Aerul intra, ramane in baza biberonului-S si nu se amesteca cu laptele, reducand astfel riscul aparitiei crampelor abdominale, regurgitarii si vomei. Prevenind amestecarea laptelui cu aerul, toti nutrientii esentiali sunt mentinuti. Acest produs nu contine bisfenol A (BPA free).
Detalii: https://racekids.ro/magazin/hranire/