Cu bebelusul la mare – sfaturi & idei pentru o vacanta reusita

Se ştie „din bătrâni” că pentru copil mersul la mare este foarte sănătos. Medicii pediatri recomandă călduros părinţilor să îşi ducă la mare copiii.Iată care sunt beneficiile curei marine pentru copii şi ce trebuie să eviţi pe perioada şederii pe litoral.

Copilul mic nu are nevoie sa faca plaja sau sa se bronzeze, insa este bine sa fie expus la soare dimineata devreme si seara inainte de apus.Razele solare in contact direct cu pielea il ajuta sa sintetizeze cantitatea necesara de vitamina D,atat de importanta in procesul de crestere si de formare a scheletului. Expunerea copilului la soare pe o perioada de minim 7-10 zile este cea mai buna solutie impotriva rahitismului. Este demonstrat stiintific ca vitamina D joaca un rol important in ceea ce priveste rezistenta la boli, stimuland sistemul imunitar.

Un mare beneficiu al curei marine este reprezentat de aerosoli. Acestia sunt indicati in prevenirea si tratarea afectiunilor respiratorii superioare si inferioare, a rinitelor, sinuzitelor, faringitelor, laringitelor si afectiunilor pulmonare cronice de tipul astmului. Aerosolii sunt de asemenea benefici in caz de alergii.
Pentru a beneficia din plin de tratamentul cu aerosoli, medicul pediatru iti va recomanda plimbarile lungi pe plaja, imediat dupa rasarit, inainte de ora 8, si seara, dupa ora 18-19.

Se spune ca marea ii oboseste pe cei mici. Este adevarat, asadar asteapta-te ca si copilul tau sa aiba nevoie de mai mult somn macar in primele zile, cand poate va fi de asemenea putin mai agitat.
O vacanta la mare cu bebelusul iti poate pregati multe surprize.

Un bagaj bine facut te poate scuti insa de multe neplaceri, pentru ca toata familia sa se bucure de vacanta.

Cand mergi cu bebelusul la mare, nu uita sa iei cu tine o lotiune cu factor de protectie 50+, speciala pentru copii. Aplic-o inainte de a iesi in soare, cu aproximativ 30 de minute. Din plin, pe toate zonele expuse ale pielii copilului, inclusiv picioruse, maini, gat, urechi. Improspateaza aplicarea la fiecare doua ore si de fiecare data cand cel mic iese din apa si il stergi cu ceva. Prosopul poate curata stratul de crema de pe piele.

Palarie pentru bebelusi Milton Noppies

Palarie pentru bebelusi Tobermory Noppies

Imbraca-l pe bebe, desi sta la soare. Nu il tine cu pielea goala. Un combinezon din material dens, cum e bumbacul, il acopera partial.Culorile deschise lasa razele ultraviolete sa treaca prin material.
Costumele speciale de soare sunt potrivite pentru sugari cu varsta cuprinsa intre 6 luni si 3 ani (sunt usor de uscat, confortabile si perfecte pentru o balaceala).

Servetele antibacteriene umede, bune in multe situatii cand nu ai apa la indemana.

Set 6 x Pampers Sensitive servetele umede bebelusi 52 bucati

Geanta termoizolanta, buna daca vrei sa tii un biberon cu ceai la o temperatura optima, de exemplu.
O paturica cu o parte izolanta cu material plastic este cea mai buna solutie pentru schimbatul bebelusului in diferite locuri.
Doua sau trei biberoane, bune pentru cand nu ai timp sa-l sterilizezi pe unul si ai nevoie urgent de un recipient cu care sa il hranesti pe bebelus.

Biberon anticolici S “I Love You” 250 ml

Biberon sticla anticolici S-Difrax 250 ml Albastru

De doua ori mai multe scutece decat banuiesti tu ca ai avea nevoie.

Trusa de vacanta trebuie individualizata, in functie de copil si de tipul de imbolnaviri pe care acesta le-a prezentat.

Prosop de plaja 70×140 cm Mickey Mouse

Prosop baie cu gluga Iepuras Lovely Baby 87×90 cm

Pentru mamele cu bebelusi mici, pana in 6 luni, strict alaptati, situatia este mai usoara. Greul vine, insa, atunci cand copilul este in plina diversificare a alimentatiei sau este prea mic pentru a manca in oras. Un intreg arsenal trebuie carat dupa tine, de la castronele la blender, de la fructe si legume proaspete la cani pentru lichide. Ideal este sa optezi pentru un loc de cazare cu bucatarie utilata disponibila si sa aduci de acasa doar acele accesorii strict necesare (blender, biberoane, tacamuri). Mai mult, nu trebuie sa cumperi fructe pentru intreg sejurul. Exista si la mare magazine din care iti poti face aprovizionarea!

Cereale gata preparate, Nestlé Pyjamapapje, 6-36 luni, Banane, 3×250 ml

Olvarit mancare pentru bebelusi Vita, Broccoli si Orez 15+ luni, 250g

Asigura-te ca il hidratezi din plin.

Vacanta placuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Need Help? Chat with us