Top 10 lucruri utile pentru bebelusi si mamici

Vine bebe!? Din dorinta de a veni in ajutorul mamicilor, ne-am propus sa intocmim o lista cu lucruri folositoare si necesare bebelusului inca de la venirea sa pe lume. Aceste lucruri de care vorbim nu doar ca usureaza munca mamicilor, dar sunt necesare pentru o crestere sanatoasa si armonioasa a micutului. Iata lista:

1. Haine pentru bebelusi
Hainele le vei alege in functie de varsta sau de marimea bebelusului. Cumpara doar haine din bumbac, care sa fie confortabile si usoare. Ai grija sa ai in garderoba si cateva produse cu o marime un pic mai mare pentru ca bebelusii cresc foarte repede. Cauta haine moi, suficient de largi incat sa se poata misca liber si durabile. Este important ca hainele sa reziste la spalari frecvente. Imbracamintea organica reprezinta alegerea ideala, insa este de obicei mai scumpa. Orice ai alege, foloseste un detergent bland si prietenos pentru bebelusi pentru a preveni iritarea pielii. In principiu, vei avea de body-uri cu maneca lunga si scurta, salopete, pantalonasi, bluzite, sosetute si caciuli. Atunci cand achizitionezi salopete ai grija sa alegi unele cu capse pe mijloc deoarece sunt super practice, usor si rapid de schimbat bebelusul si, in plus, sunt foarte lejere lasandu-i celui mic libertatea de miscare.

Salopeta / Pijama intreaga bebelusi cu vaporase Z03

Salopeta alba cu buline Dali Noppies

2. Scutece absorbante, servetele umede si crema pentru prevenirea iritatilor
Pregateste-te cu scutece din abundenta. Vei avea nevoie de mai multe scutece pe zi, asadar asigura-te ca ai stocuri pregatite si ca nu ramai niciodata fara. Scutecele trebuie schimbate des, astfel incat sa nu lasi ud copilul prea mult timp deoarece pielea bebelusului este foarte sensibila si se poate irita foarte repede.Daca vrei sa faci economie la ceva, in niciun caz nu poti face economie la scutece. Pe langa scutece vei avea nevoie de servetele umede (cele mai recomandate fiind Pampers Sensitive) si crema pentru fundulet care sa previna iritatiile. Recomandat este sa speli cu apa bebelusul dupa fiecare scaun (cel mai bine in chiuveta de la baie), iar servetele umede sa le folosesti doar in cazul in care nu ai acces la o sursa de apa. Crema trebuie folosita pentru a preveni iritatiile.

Scutece Pampers Active Baby Nou Nascuti Nr 1 – 43 buc

Pampers Sensitive servetele umede pentru bebelusi 52 bucati

Servetele umede pentru bebelusi cu miere si proteine din lapte Happy 64 buc

3. Pat cu saltea si masa de infasat pentru nou-nascut
Este bine sa obisnuiesti bebelusul intr-un pat al sau, chiar daca vor fi momente cand vei fi nevoita sa-l iei cu tine in pat. Cauta un pat care are si o masa de infasat stabila, te va ajuta foarte mult. In cazul in care nu are inclusa masa, aceasta se poate cumpara separat si este foarte utila.

4. Sac de dormit
Unele mamici nu folosesc paturi subtiri pentru bebelus deoarece ar putea exista un risc de sufocare. In schimb acestea folosesc saci de dormit, care sunt mai siguri. Sacii de dormit sunt recomandati pana in momentul in care bebe se poate rostogoli singur. Exista mai multe feluri de saci de dormit, mai subtiri sau mai grosi, in functie de nevoie. Este important sa nu-l infofolesti prea tare pe bebelus si sa fii atenta sa fie potrivit pentru marimea sa. El are nevoie sa se miste liber in sacul de dormit, sa nu-l ingradeasca in niciun fel.

Sac de dormit roz bebelusi Ursulet detasabil Bebecix

5. Cada mica pentru baia bebelusului
Poti folosi chiuveta de la baie pentru a spala beblusul la fundulet, dar ai nevoie si de o cada pentru a-i face baia de seara. Unele mamici spala bebelusul in fiecare seara, iar altele nu. De obicei este bine ca nou-nascutul sa aiba o rutina, sa stie ce-l asteapta. In plus de asta, o baie calda inainte de somn il va ajuta sa doarma mai bine.

6. Sampon si crema speciale pentru bebelusi
Samponul de baie si crema de dupa baie sunt unele din acele lucruri pentru bebelusi de care ai neaparat nevoie. Samponul trebue sa fie unul prietenos, o formula ”fara lacrimi”, fara parabeni, fara parfum si alte substante toxice.

Sampon cu extract de musetel Dalin 500 ml

Sampon pentru copii Dalin 500 ml

Sampon & spuma baie Nivea Baby 750 ml

7. Prosop special pentru bebelus
Prosoapele obisnuite sunt prea groase si mari pentru a fi folos pentru bebelusi. Alege un prosop moale, special pentru cei mici si sterge-l cu blandete dupa ce a iesit din baie. De obicei prosoapele pentru bebelusi au si o gluga ca sa fie mai usor sa-l infasori si sa-l stergi pe cap.

Prosop cu gluga Ursulet rosu 90×80 cm

8. Perna de alaptat
Se poate sa alaptezi si fara perna, insa aceasta iti usureaza foarte mult munca. Pernele de alaptat sprijina bebelusul in timpul alaptarii si te ajuta sa nu-ti mai incordezi muschii spatelui si gatului.

9. Biberoane chiar daca alaptezi
Este inutil sa spunem cat de importante sunt biberoanele daca nu alaptezi. Trebuie sa ai pregatite 2-3 biberoane pe care poti sa le sterilizezi cu apa fiarta. Daca vrei, te poti folosi de un sterilizator de biberoane, insa acest lucru este optional. Apa fiarta functioneaza foarte bine.
In cazul in care alaptezi, este ideal sa ai un biberon in casa pentru momentele in care vei fi nevoita sa te mulgi si sa-i dai cu biberonul.
In ceea ce priveste biberoanele, unele mamici folosesc biberoanele din sticla, pentru a evita posibile substante toxice din biberoanele de plastic.

Biberon sticla anticolici S-Difrax 250 ml Roz

10. Interfon pentru camera bebelusului
Acesta este unul din lucrurile pentru bebelusi care iti va fi cu adevarat de folos. Daca bebelusul este in alta camera, il poti auzi rapid atunci cand plange si te poti duce la el sa-l iei in brate si sa-l linistesti. Cu ajutorul interfonului poti dormi mult mai linistita si iti va folosi pana la o varsta mai inaintata a copilului. Acest sistem de monitorizare iti usureaza foarte mult viata si merita toti banii.

Sursa articol: www.qbebe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Need Help? Chat with us